Muistomitalin historia ja elokuva

Muistomitali

Professori Erik Bruun on muotoillut Suomen marsalkka Mannerheimin syntymän 140-vuotisjuhlan kunniaksi muistomitalin, joka on aitoa hopeaa.

Mannerheim-mitalia suositellaan pidettäväksi kotona arvokkaalla paikalla tai kannettavaksi kansallisissa juhlatilaisuuksissa yksin tai vastaavien merkkien kanssa. Muistomitalia ei kanneta arvomerkkien kanssa.

Mitali on kansalaisten kiitollisuuden osoitus itsenäisyytemme rakentajille ja puolustajille. Muistomitalia kutsutaan jetoniksi. Jetoneita annettiin tsaarinajan armeijassa ja Euroopan hoveissa merkittävän tapahtuman tai merkkihenkilön kunniaksi.

Mitali on myös sen haltijalle tunnustus ja kiitos siitä, että hän on lahjoituksellaan tukenut marsalkka Mannerheimin perustamia tai hänen elämäntyölleen läheisiä järjestöjä sekä vuosina 2007-09 suunniteltua Mannerheim-suurfilmiä.

mitaliMuistomitalia ei ole enää myynnissä.

 

 

 

raha

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elokuva

Yhdistys Champion of Liberty on tehnyt aloitteen Mannerheimin elämää ja samalla itsenäisen Suomen ja suomalaisten vaiheita kuvaavan suurelokuvan aikaansaamiseksi. Yhdistys on tuottanut elokuvan käsikirjoituksen, jonka on kirjoittanut kokenut dramaturgi ja monien elokuvien sekä näytelmien kirjoittaja, Tampereen Teatterin johtaja Heikki Vihinen. Eokuvan ohjaajaksi on pyydetty Suomen kansainvälisin elokuvaohjaaja Renny Harlin.

Kyseessä on ensimmäinen Suomen tasavallan presidentistä tehtävä suurelokuva. Marsalkka Mannerheim oli sotiemme arvostettu ylipäällikkö ja vuoden 2004 kansallisessa yleisöäänestyksessä hänet valittiin kaikkien aikojen suurimmaksi suomalaiseksi. Elokuva tulee olemaan myös kunnianosoitus kaikille Suomen itsenäisyyden luojille ja puolustajille.

Elokuva tulee olemaan 2-3 tuntia pitkä kokoillan elokuva ja se kuvataan useilla alkuperäisillä tapahtumapaikoilla Suomessa (muun muassa Louhisaaressa, Fiskarsissa, Helsingissä ja Haminassa), mutta myös Pietarissa, Varsovassa, Pariisissa, Lontoossa ja Ranskan Rivieralla.

Elokuvan teko aloitettiin vuonna 2007 ja sen ensi ilta on itsenäisyyspäivänä vuonna 2009.

Mannerheim logo

Yhdistyksen sihteeri Jyrki Kivelä

Puh. 050 469 2373

Sähköposti: colsihteeri@hotmail.com

Champion of Liberty ry

Rantaniitynkuja 10

03100 Nummela